Administraţie şi instituţiiSediul administraţiei locale se află la Cherechiu. Sate în administraţie: Cherechiu, Cheşereu, Târguşor. Pe lângă primar şi viceprimar, 11 consilieri, 9 funcţionari şi 1 angajat îndeplinesc sarcinile administrative ale comunei.

Pe nivelul comunei două partide politice sunt prezente, o organizaţie pentru apărarea intereselor şi două organizaţii de tineret.

Postul de poliţie este în centrul comunei cu doi poliţişti angajaţi. Paza de noapte este asigurată în toate cele trei sate care aparţin comunei.

În cele trei sate există cabinet medical, dar nu este medic local, deşi în Cheşereu este posiblitate de a asigura o locuinţă pentru acesta. În Cheşereu se găseşte şi o farmacie.

În fiecare dintre cele trei sate este o şcoală generală cu clasele 1-8. La nivelul comunei 5 educatoare se ocupă de 120 de preşcolari, 30 de învăţători şi profesori de 250 de elevi împărţiţi în 22 de clase.

Cheşereu, împreună cu alte 18 comune, este membrul euroregiunii  Bihar-Bihor , care este asociaţia de dezvoltare teritorială a aşezărilor de la frontiera maghiaro-română.

Go to top